Accumagneet therapie

Acumagneet therapie

Bij Qi Relax Gezondheidscoach in Lommel kunt u terecht voor acumagneet therapie. Acumagneettherapie heeft zijn oorsprong in Japan maar is prima te combineren in de Chinese geneeskunde. De punten waarop de magneten geplakt worden zijn gelijk aan de punten waarop een acupuncturist zijn naalden plaatst. Het verschil zit hem er in dat naalden wellicht iets sterker werken maar, om uiteindelijk een goed resultaat te bereiken regelmatig geplaatst moeten worden (bij voorkeur dagelijks). Magneten werken gedurende 5 dagen (of zolang als je de magneten laat zitten) achter elkaar door, waardoor de uiteindelijke werking sterker is dan bij acupunctuur het geval is.

Acumagneten zijn kleine magneten met een noord- en een zuidpool. Op de zuidpool is een “holletje” ter herkenning. Je plakt de de magneten gewoonlijk met de noordpool (gladde zijde) op een acupunctuurpunt. Het dragen van magneten herstelt de doorstroming van energie en doorbloeding, en stimuleert het zelf-genezende vermogen van het lichaam.

Acumagneten mogen maximaal 5 dagen op de huid blijven zitten. Daarna moeten ze minimaal voor 12 uren verwijderd worden waarna ze evt. opnieuw geplakt kunnen worden. Als de magneten langer blijven zitten kunnen wondjes ontstaan!

Het plaatsen van de acumagneten op de juiste plaats vraagt kennis van de Chinese Geneeskunde (TCM)