BOCAM Therapie

BOCAM begint bij de oorzaak.

De westerse geneeskunde richt zich voornamelijk op de klacht en is daarmee symptoomoplossend. Echter daarbij wordt de oorzaak van de klacht niet aangepakt waardoor een ziekte uiteindelijk chronisch wordt. BOCAM therapie richt zich op de oorzaak van de klacht en als bij-effect zult u bemerken dat het symptoom waarvoor u hulp vroeg ook zal verdwijnen. Daarom werkt BOCAM bij uitstek goed voor mensen met chronische klachten waar de westerse geneeskunde geen antwoord op heeft.

BOCAM heeft zijn wortels in de Chinese geneeskunde, die zich kenmerkt door de zienswijze dat lichaam, geest en de wereld buiten ons één geheel zijn en dus alles met elkaar verbonden is.

Alles bestaat uit energie, evenals ons lichaam. In een gezond lichaam is deze energie in balans en kan het vrij stromen. Een ziekte ontstaat als de energie niet vrij kan stromen door een blokkade, waardoor een tekort of overschot ontstaat in een deel van het lichaam.
BOCAM therapie richt zich dan ook op het herstellen van deze energetische balans.

Hiervoor gebruikt de therapeut verschillende methodes. Een therapie begint met een uitgebreid onderzoek waarbij uw algehele gezondheid onderzocht wordt. Vervolgens krijgt u een behandelingsplan dat specifiek geschreven wordt met als doel uw herstel. Samen met de therapeut gaat u in de weken daaropvolgend aan het werk om u de energetische balans in uw lichaam te herstellen.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van:

  • Voedingsadviezen: voeding is een belangrijke veroorzaker van ziekte en belangrijk medicijn voor genezing.
  • Bewegingsadviezen: u krijgt eenvoudige bewegingsoefeningen aangeleerd die specifiek werken op de energie waar u een tekort of overschot aan heeft.
  • Massage: massage bevordert het openen van de energiekanalen en het openen van blokkades.
  • Magneettherapie: u krijgt kleine magneetjes opgeplakt die u 5 dagen kan laten zitten. Deze magneetjes werken op de energiebanen en punten en sturen op die manier de energie met als doel het lichaam weer energetisch in balans te krijgen.
  • Meditatie: lichaam en geest zijn één. Fysieke klachten kunnen alleen blijvend opgelost worden als u psychisch ook in balans bent. Meditatie is hierbij een goede ondersteuning.

 

Wilt u meer informatie en weten of BOCAM therapie ook voor u behulpzaam kan zijn? Neem contact met mij op.

BOCAM

Bewegingsleer
Ontspanningstechnieken
Concentratie
Ademhalingstechnieken
Manuele technieken