Een gezond gewicht

Hier in het westen is overgewicht een steeds groter wordend risico voor onze gezondheid. Vele chronische ziektes kunnen in direct verband gebracht worden met een ongezond lichaamsgewicht.

Met het groeien van ons gewicht, groeien ook de diëten en andere afvalmethodes, meestal zonder het gewenste, blijvende resultaat.
In Azië speelt overgewicht een veel minder groot probleem. Tenminste, onder de bevolking die nog op de traditionele manier leeft en geen westerse leef- en voedselgewoontes heeft overgenomen.

Vanuit deze traditioneel Chinese levenswijze begeleid ik mensen bij het (her) verkrijgen van een gezond gewicht. En dit keer met een zeer grote kans dat dit nieuwe gewicht blijvend is. Door het aanpassen van een aantal eet- en leefgewoontes kan je, -zonder honger- gewicht verliezen, je vitaler gaan voelen en chronische klachten voorkomen (of verbeteren).
Daarbij zal je ook gaan merken dat je je gelukkiger gaat voelen, wat ook weer ten goede komt aan het behouden van een gezond gewicht wat goed bij u past. Want volgens de Chinese filosofie zijn lichaam en geest één.

De Chinese filosofie ziet gezondheid (en een gezond gewicht) als het resultaat van een juiste verdeling van de energie in je lichaam. Is de energie uit balans, dan ontstaat er een ziekte.

Voedsel ligt aan de basis van het in stand houden of herstellen van dit energetisch evenwicht. De adviezen die ik je zal geven, zijn dan ook specifiek samengesteld om deze balans in jouw lichaam te herstellen en daardoor per persoon verschillend.

Het verkrijgen van een gezond gewicht kan je o.a. bereiken door:

 • 1

  Te eten op de tijden dat het lichaam het voedsel kan verteren.

 • 2

  Voedsel te eten dat jouw lichaam op dit moment nodig heeft.

 • 3

  Rustige bewegingsoefeningen (Qigong) die ondersteunen bij het in balans brengen van de energie in je lichaam.

 • 4

  Evt. met extra ondersteuning door chinese kruiden, acumagneten (een vergelijkende behandeling als de acupuncturist geeft met naalden) en/of massage.

Hoe ziet deze begeleiding eruit?

Het eerste consult bestaat uit een onderzoek waarbij ik in kaart breng hoe je huidige levensstijl is en welke evt. klachten je ervaart.
Hierop maak ik een begeleidingsplan die we in de weken erna stapje voor stapje gaan uitvoeren.

De eerste keren leer  je de nieuwe adviezen te integreren in je dagelijks leven en kijken we naar de knelpunten.
Vervolgens maken we afspraken naar behoefte.

Heeft u vragen of wilt u reserveren?

Reserveer dan via ons online formulier of bel, ik sta u graag te woord.

Reserveren