Tuina massage

Tuina Massage bij Qi Relax Lommel

Bij Qi Relax kunt u terecht voor Tuina massage in Lommel en omgeving. Ik heb klanten vanuit de gehele regio, van Lommel, Overpelt, Hamont Achel en Weert tot Valkenswaard, Eindhoven en Eersel. Ontdek de Tuina massage van Qi Relax en kom helemaal tot rust.

Tuina massage

Vaak is het lastig om zelfstandig tot een diepe ontspanning te komen doordat het lichaam de spanning vast blijft houden. Door massage wordt de spanning uit het lichaam weg gemasseerd wat tevens voor ontspanning in het denken zal zorgen.

In de Tuina massage gebruik ik de principes van de Chinese massage dat een onderdeel is van de Chinese Geneeskunde (TCM). Het heeft als doel om disbalans van energie (Qi) in het lichaam te herstellen door blokkades weg te masseren en zo de stroom van energie te activeren.

In deze Tuina massage wordt op verschillende lichaamslagen gewerkt:

Bindweefselmassage

Stress en spanningen verkrampen de onderliggende spieren en daarmee het bindweefsel onder de huid. Door het bindweefsel te masseren wordt de doorbloeding van de huid en de laag daaronder geactiveerd. In het bindweefsel liggen ook emoties opgeslagen, verwondert u zich daarom niet als u tijdens de massage emotioneel wordt. Vastgezette emoties krijgen nu de kans om uit uw lichaam te gaan. Diep doorademen is hierbij behulpzaam.

Spiermassage

Alleen in een ontspannen lichaam kan de energie vrij doorstromen. Tijdens dit deel van de massage wordt dan ook in het bijzonder gelet op vastzittende spieren en “spierknopen”.

Meridiaanmassage

Door het gehele lichaam lopen meridianen die de transportkanaaltjes zijn van de energie (Qi). Door deze meridianen te masseren wordt de algehele energie in het lichaam verspreid en kan op een plek waar een tekort of een overschot aan energie is, deze worden doorgestuurd naar een andere meridiaan. Hierbij wordt geput uit de kennis van de 5-elementenleer (Wuxing) waarin alle meridianen en hun organen met elkaar in verbinding staan.

Omdat ziekte een gevolg is van een disharmonische energie, is een Chinese massage een belangrijk onderdeel van de behandeling met als doel het lichaam weer in balans te krijgen en zo de ziekte te genezen. Daarnaast kan ik je advies geven bij het doen van bewegingsoefeningen (Qigong) en voeding om zo te voorkomen dat de energetische balans opnieuw verstoord raakt.

De massage wordt grotendeels uitgevoerd met behulp van olie op de blote huid.

Na de massage zult u zich ontspannen voelen in lichaam en geest. Hierdoor is de massage ook zeker geschikt als ontspanningsmassage.

Heeft u vragen of wilt u reserveren?
Reserveer dan via ons online formulier of bel, ik sta u graag te woord.