Wie ben ik

Wie ben ik

Ik ben Joop Munnik (1972), getrouwd en vader van twee lieve kinderen. Al geruime tijd ben ik geïnteresseerd in het verkrijgen en behouden van de gezondheid. Hoe meer ik me echter verdiep in de westerse gezondheidszorg, hoe meer ik besef dat het tijd is voor een andere benadering.

Mensen hebben steeds vaker te maken met ziektes als gevolg van een (te) hoge werkdruk en verplichtingen, waardoor de noodzaak voor een tegenprikkel des te groter wordt. De westerse geneeskunde heeft hier niet altijd een antwoord op waardoor veel ziektes chronisch geworden zijn. De Chinese geneeskunde heeft wel een antwoord, om chronische klachten en klachten als gevolg van stress te verlichten en zelfs te genezen. De Chinese geneeskunde gaat uit van de energie (Qi) in je lichaam. Is je lichaam energetisch uit balans dan ontstaat er een ziekte. Mijn behandeling is er dan ook op gericht om deze energie weer in balans te krijgen en daarmee de bron van de ziekte aan te pakken. Hierbij maak ik gebruik van o.a. meridiaan therapie (dezelfde theorie als die van de acupuncturist) Qi- en meridiaanmassage, Qigong en voedingsadviezen.

Ik ben inmiddels geslaagd voor mijn 3-jarige opleiding als BOCAM therapeut. Een BOCAM therapeut gebruikt de eeuwenoude kennis van de Chinese gezondheidsfilosofie gecombineerd met westerse inzichten om zo op een holistische wijze de gezondheid te herstellen.

Ik ben iemand die praktisch werkt weg van zweverig gedoe, ik draag zwarte sokken in mijn nike’s.

Als je geen tijd maakt voor gezondheid, moet je tijd maken om ziek te zijn.

Neem gerust contact op voor een vrijblijvend advies.

Joop Munnik, uw gezondheidscoach.